• Keepster Marieke Wilpstra brengt redding; Birgit Bruinink wacht af.


    De voetbalsters van EKC 2 speelden woensdagavond 19 augustus op sportpark Eenrum een vriendschappelijke wedstrijd tegen voormalig competitiegenoot ZEC uit Zandeweer/Eppenhuizen. Met keepster Marieke Wilpstra van dames 1 op doel omdat vaste keepster Nikki Werkman nog op vakantie was het begin voor ZEC. De gasten speelden sneller en gemakkelijker en hadden er een stel goede speelsters bij gekregen. Gelukkig was keepster Wilpstra paraat om de eerste inzetten te keren maar na 11 minuten was het toch raak: 0-1. EKC zocht een opening in de ZEC-defensie maar het was ZEC dat de bovenhand had. In de 20e minuut braken de gasten opnieuw succesvol door en stond het 0-2. EKC was niet in staat hier veel tegenover te stellen. In de 23e minuut was de eerste serieuze kans toen Mila Bolt na een voorzet van Maaike Remijn net naast schoot. Ook kreeg EKC een aantal corners mee die echter geen vervolg kregen. Het was ZEC dat voor de rust door treffers in de 40e en 43e minuut tweemaal toesloeg wat de ruststand op 0-4 bracht.
    De tweede helft was nog geen minuut oud toen het ineens 0-5 stond. Nu kwam EKC wel wat meer opzetten en kreeg het ook meer mogelijkheden. Zo zag Inge Mulder haar aanval gestuit door de ZEC-keepster en schoot Maaike Remijn van afstand naast. Ook Chantal Hofman testte de ZEC-keepster uit terwijl gelegenheidspits Marlies Tammens haar inzet over zag gaan. ZEC bleef de bovenliggende partij maar had in keepster Marieke Wilpstra een lastig obstakel. Toch wisten de gasten in de 80e minuut de score uit te breidden. Eerst stond een paal nog in de weg maar in het vervolg werd alsnog raak geschoten: 0-6. Na twee gemiste kansen wist EKC in de 83e minuut wat terug te doen. Een afstandsschot van Inge Mulder was in één keer raak: 1-6. Toch was het laatste woord aan ZEC dat een minuut later de eindstand op 1-7 bepaalde. Komende woensdag oefent EKC 2 in Zoutkamp tegen vv Zeester (19.30 uur).

    EKC 2 – ZEC 1-7 (0-4). 11. ZEC 0-1; 20. ZEC 0-2; 40. Z$EC 0-4; 42. ZEC 0-4; 46. ZEC 0-5; 80. ZEC 0-6; 83. Inge Mulder 1-6; 84. ZEC 1-7.
    Scheidsrechter: E. de Haan (Eenrum)
    EKC 2: Mila Bolt, Birgit Bruinink, Iris Knol, Floor Knook, Sandra Meulenkamp, Inge Mulder, Maaike Remijn, Marlies Tammens, Liesanne Tammens, Annika Werkman, Sanne Werkman, Marieke Wilpstra, Loes Korhorn, Charlotte van Dort, Selina Reitzema, Yaël Folkers, Sabina Huitema, Chantal Hofman.