• En zo was het zomaar weer een heerlijk avondje, ditmaal in September dat de mannen van 7vs7 van Eenrum los mochten op de groninger velden. Niet zomaar een avondje, zo waar een avond waar op 2 groninger klei velden gebald werd door de roodhemden. Zo speelden de vedettes van Eenrum 7vs7 1 in Winsum en het gloednieuwe zeer veelbelovende 2de team in Kantens. Een primeur voor VV Eenrum, naast 1 dames 7vs7 team nu zelfs 2 7vs7 heren teams die op de vrijdagavond veel moeite doen om hun stramme spieren enigszins in een sportieve stand te krijgen.

Op het gloednieuwe sportpark van VV Winsum mochten de mannen van team 1 weer eens na lange tijd hun kunsten vertonen. Wat een prachtig sportpark in wording daar in het naburige Winsum. De equipe van coach en Winsumer John Visser mocht aantreden op een prachtig kort geknipt kunstgrasveld dit tapijt deed de mannen in het rood zwart best goed.

In de kleedkamer begon het gevecht, niet om een basisplaats maar om de shirts maat L, tja ook de corona heeft hier toegeslagen. Corona kilo’s wel te verstaan , respect voor die spelers die keurig een M etje aan trokken ( ik noem geen namen 😎 ). Nog snel even wat intrappen, warmlopen en ouwehoeren en de wedstrijd tegen FC Leo werd gestart door good old scheids, dhr. De Vries, die zichtbaar moeite had om de kleuren oranje en rood uit elkaar te houden. Dit leverde diverse vermakelijke momenten op tijdens de wedstrijd die relatief gemakkelijk door de Eenrumers werd gewonnen. Bij vlagen speelden ze onnavolgbaar, splijtende passes werden afgewisseld met geweldiger rushes , dribbels en andere technische hoogstandjes, de lange corona pauze had de meesten duidelijk goed gedaan. Robert Buisman voorop, hij wist een aantal keren zo hard te versnellen dat diverse medespelers niet meer konden zien of het nou Robert B of Robert M was. Het is daardoor ook niet geheel duidelijk welke Robert dat prachtige doelpunt binnen wist te poeieren. Na lang blessureleed en andere lichamelijke ongemakken was er ook de rentree van Marcel (space) Leushuis. De beste man was zo bang om opnieuw een Arjen Robbentje op te lopen dat ie vanaf Groningen op z’n racefiets was gekomen, bezweet maar super opgewarmd kwam hij het veld op, Marcel liet een uitstekende indruk achter en te hopen is dat hij enigszins heel blijft dit seizoen, het zou zomaar eens HET SEIZOEN van Marcel kunnen worden, waardoor hij z’n definitieve doorbraak in het rood zwart zou kunnen maken.

De tweede wedstrijd mochten de atleten van Eenrum aantreden tegen de mannen van VV Winsum, dit fanatiek groepje voormalige vedettes begon goed aan de wedstrijd. Echter het geloof in een goede afloop werd snel de grond in geboord door een geweldige goal van Robert ( M of B ) , keeper Willemsen van de Winsumers kon de bal allen hebben gehoord. Daarna volgden de nodige hoogstandjes die een aantal keren zorgden voor het nodige gevaar voor het doel van de Winsumers, ook Eenrumer keeper Reinier ( Paap ) Buisman liet zijn absolute klasse weer eens zien. Met katachtige reddingen hield hij het doel bijna helemaal schoon, 1 tegentreffer wist hij niet te voorkomen. Uiteindelijk trokken de Eenrumers de wedstrijd naar zich toe en wonnen overtuigend met 5-1 van de winsumers die gedesillusioneerd afdropen. Nog even speciaal aandacht voor de werkelijk subliem spelende Gerke Vos, de winsumer in Eenrum dienst scoorde twee maal op een geweldige wijze en maakte hiermee het verlies van de winsumers nog wat pijnlijker. Saillant detail was wel dat Gaatze Bosma ( sinds enkele jaren woonachtig in Eenrum) het enige winsumer doelpunt wist te maken. Bosma kon in de afgelopen transfer periode niet tot overeenstemming komen met Eenrum, een overgang naar Eenrum lijkt een kwestie van tijd.

De derde en laatste wedstrijd van de avond werd ondanks de nodige kansen en het kleine veldoverwicht verloren van Ulrum die zeer effectief counterde naar de overwinning. Met 2-0 wisten zij de Eenrumers te verslaan. De passing was onnauwkeurig en de daarmee opkomende frustraties bij de eenrumers maakten het spel er niet beter op. Genoeg aanknopingspunten voor de komende competitie ronde op 9 oktober aanstaande in Ulrum. Hopelijk zijn de dragende spelers Martinus Faber en Frank Mulder dan weer van de partij, beiden moesten deze avond aan zich voorbij laten gaan. Voor de komende periode zal het sowieso best nog wel lastig worden om aan te sluiten, deze 50ers behoren natuurlijk wel tot de kwetsbare groep en in deze barre tijden brengt dit de nodige risico’s met zich mee. Er was daarom ook alle begrip bij de selectie die overwegend positief is en ook positief blijft tijdens de corona crisis.