• Het damesvoetbalzevental van Eenrum speelde vrijdagavond 4 oktober in Sauwerd bij SIOS de 3e ronde in de 7e klasse 17 najaar en dit werd een bijzonder succesvolle. Het team bestond nu uit Inge Mulder, Christina Prins, Vera Toonder, Anda Toonder, Minke Toonder, Linda Faber, Margriet Bijlholt, Selina Vorenkamp en Maaike Lokken. Dit waren de uitslagen:

  Eenrum – SIOS 2 2-0

  In deze partij was Eenrum de dominerende partij. Het viel meer aan wat al na 2 minuten in een doelpunt resulteerde. Anda Toonder stuitte op de keepster waarna Margriet Bijlholt de keepster onder vuur nam. Deze kreeg de bal niet klemvast waarna Inge Mulder het afmaakte: 1-0. Eenrum ging door maar moest wel oppassen voor SIOS. De roodhemden kregen ook hun kansen maar Selina Vorenkamp zag haar schot naast gaan evenals Inge Mulder en Margriet Bijlholt stuitte op de keepster. SIOS wilde uiteraard de gelijkmaker maar kreeg in de 17e minuut alsnog de deksel op de neus toen Inge Mulder doorging en de 2-0 eindstand noteerde.

  vv Winsum 3 – vv Zeester 0-3

  SIOS 2 – Aduard 2000 0-5

  vv Zeester – Eenrum 0-1

  Tegen Zeester gaat het altijd lastig. Ook deze avond was dat niet anders maar toch was Eenrum de iets meer bovenliggende partij. Toch was Zeester ook dicht bij treffers maar de lat en keepster Christina Prins stonden in de weg. Aan de andere kant liet ook Eenrum zich niet onbetuigd. Zo stuitte Inge Mulder op de keepster. In de 7e minuut was het raak voor Eenrum. Via Anda Toonder en een speelster van Zeester belandde de bal bij Inge Mulder die haar derde van die avond maakte: 0-1. Daarna kwam er een goede fase van Eenrum met kansen die helaas niet benut werden. Tegen het einde zette Zeester nog even aan maar het bleef 0-1 zodat Eenrum deze avond nog steeds ongeslagen bleef.

  vv Winsum 3 – Aduard 2000 1-4

  vv Zeester – SIOS 2 1-1

  Eenrum – vv Winsum 3 4-0

  Tegen Winsum domineerde Eenrum volkomen. Uiteraard probeerde Winsum wel wat maar het was toch Eenrum dat de toon aansloeg. Dit resulteerde in mogelijkheden en het was Maaike Lokkenin de 9e minuut die haar ploeg op 1-0 zette. Drie minuten later was het opnieuw raak. Selina Vorenkamp vond Anda Toonder die laag in de hoek de 2-0 noteerde. Eenrum drong en was in de 18e minuut wederom succesvol. Anda Toonder scoorde over links via de paal de 3-0. Twee minuten later werd de 4-0 eindstand bepaald. Uit een voorzet van Inge Mulder scoorde Anda Toonder andermaal raak.

  Aduard 2000 – vv Zeester 3-0

  SIOS 2 – vv Winsum 3 2-0

  Aduard 2000 – Eenrum 1-3

  In de laatste wedstrijd stonden de beide ongeslagen teams tegenover elkaar. Dit werd ook de zwaarste voor Eenrum dat tegenover een behoorlijk fanatiek Aduard 2000 stond. Het was dan ook Aduard 2000 dat na 3 minuten de leiding nam. Echter nog in dezelfde minuut kwam Eenrum langszij. Inge Mulder vond Linda Faber die de 1-1 binnenschoot. Nu wilde Eenrum meer en dat lukte in de 5e minuut. Na het combinerende werk van Maaike Lokken, Anda Toonder en Inge Mulder maakte laatstgenoemde het af: 1-2. Echter Aduard 2000 liet het er niet bij zitten en viel fanatiek – soms wat te – aan. Gelukkig was keepster Christina Prins paraat en keerde alle pogingen. Het was weer Eenrum dat in de 14e minuut doelpuntte. Via Selina Vorenkamp en Anda Toonder kwam de bal bij Inge Mulder die weer haar doelpunt meepakte: 1-3. Aduard 2000 gaf zich echter nog niet gewonnen en zette aan. Het leverde hun echter niets meer op. Ook Eenrum kende nog enkele kansen maar het bleef bij 1-3 waarmee de roodbaadjes deze gehele avond ongeslagen bleven. Dit resulteerde in de volgende stand:

  1. Eenrum 12-27 19- 4
  2. Aduard 2000 12-24 25-10
  3. vv Zeester 12-21 12- 7
  4. SIOS 2 12- 8 7-25
  5. vv Winsum 3 12- 5 5-22

  De volgende ronde wordt op 18 oktober in Zoutkamp gespeeld.