• Inge Mulder aan de bal; Floor Knook en Chantal Hofman kijken toe.

    Op maandagavond 30 mei speelde het tweede elftal van EKC op sportpark Eenrum tegen het vijfde team van GSVV The Knickerbockers uit Groningen. Uit had EKC al met 5-0 verloren dus men hoopte de schade te beperken. Onder leiding van scheidsrechter W. Nubé bleek al gauw dat TKB de bovenliggende partij was. Het was meer voorin dan de thuisploeg maar moest tot de 12e minuut wachten toen een verrassend schot de 0-1 betekende. Twee minuten later vloog ook de 0-2 al binnen. EKC probeerde wel wat terug te doen maar kon aanvallend geen vuist maken. TKB had daar wat minder moeite mee want in de 18e minuut vloog een hoog schot over keepster Mila Bolt in het doel: 0-3. Nadat Liza Huizingh nog naast schoot en keepster Bolt een corner onschadelijk maakte was het in de 33e minuut wel weer raak: 0-4. Vier minuten later kreeg de defensie van EKC de bal niet goed weg en stond het 0-5. Daarna kwam Chantal Hofman nog voor het TKB-doel maar zag haar inzet naast gaan. Zo bleef het tot de rust 0-5.
    De tweede helft was een minuut oud toen het ineens 0-6 stond. Daarna was het de beurt aan EKC om kansen te krijgen. In de 47e minuut mistte Inge Mulder net de bal voorin na een vrije trap van Sanne Werkman terwijl een minuut later Chantal Hofman doorging maar helaas net over mikte. Nog in dezelfde minuut werd een corner van Hofman door Liza Huizingh binnen geschoten maar helaas in buitenspelpositie. In de 54e minuut zag Sanne Werkman haar inzet naast gaan. Hierna kwam TKB weer meer opdringen maar keepster Bol lag meerdere malen een treffer in de weg en ook werd éénmaal de verkeerde kant van de paal gepasseerd. In de 65e minuut werd het alsnog 0-7 maar hierna had TKB haar kruit verschoten. De studentes kwamen er niet meer door en overleefden nog drie goede kansen van de gastdames. Eerst was daar Liza Huizingh die in de 68e minuut Chantal Hofman bediende die vastliep op de keepster. Nadat TKB de bal over schoot was het weer aan EKC in de 76e minuut. Via Sanne Werkman en Chantal Hofman kwam de bal bij Iris Knol die net niet wist af te maken. En in de 80e minuut was het Hofman zelf die de bal over schoot. TKB deed ook niets meer zodat 0-7 ook de eindstand werd. Komende zaterdag is SV Bedum 2 uit de tegenstander.

    EKC 2 – GSVV The Knickerbockers 5 0-7 (0-5). 12. TKB 0-1; 14. TKB 0-2; 18. TKB 0-3; 33. TKB 0-4; 37. TKB 0-5; 46. TKB 0-6; 65. TKB 0-7.
    Scheidsrechter: W. Nubé (Eenrum)
    EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Mila Bolt, Ann Hazenberg, Amarens van der Pol, Sanne Werkman, Birgit Bruinink, Inge Mulder, Iris Knol, Chantal Hofman, Liza Huizingh, Daniek de Boer, Manoek Zaagman.