• Op de foto: Desie Tjoelker en Gretha Annema volgen de bal

    De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) speelden zaterdag 12 oktober op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen de sterke koploper en degradant Helpman uit Groningen. De gasten waren de betere ploeg maar EKC kon aanvankelijk goed meekomen. Wel was Helpman meer voorin maar EKC-keepster Marieke Wilpstra wist vooreerst haar doel schoon te houden. Echter in de 26e minuut was het wel raak. Helpman brak door, omspeelde de uitkomende Wilpstra en schoof de 0-1 binnen. Even was bij EKC de concentratie weg want twee minuten later lag ook nummer twee in het net: 0-2. Vervolgens wist EKC Helpman geruime tijd tegen de houden. Voorin lukte bij EKC helaas ook niets. Toch wist Helpman door te breken want in de 38e minuut werd het ook 0-3. Een klein slotoffensief van EKC resulteerde alleen nog in een corner van Sarah Rijzinga die geen vervolg kreeg zodat 0-3 ook de ruststand werd.
    Na de rust toog EKC naar voren. Eerst kreeg een corner van Sarah Rijzinga geen vervolg, was de keepster van Helpman net iets sneller bij de bal dan Wendy Reitsma na een voorzet van Rijzinga en knalde Sarah zelf even later nog naast. Het doelpunt viel echter na 5 minuten aan de andere kant: 0-4. Helpman strafte elke fout van EKC af. Mindere sterke tegenstanders gaven EKC nog wel eens tijd om haar fouten te corrigeren maar het door in de 1e klasse te spelen ervaren Helpman deed dat duidelijk niet. Toch speelde EKC best wel redelijk maar kreeg het voorin geen voet aan de grond. Het was dan ook Helpman dat in de 51e minuut op 0-5 kwam. EKC probeerde wel wat terug te doen en in de 61e minuut lukte dit. Sarah Rijzinga werd binnen de beruchte lijnen gehaakt en kreeg een strafschop van scheidsrechter R. Scholtens. Rijzinga verzilverde deze zelf: 1-5. De thuisploeg wilde meer en kreeg nu ook enkele kansen. Helaas voor de gastdames was het wederom Helpman dat in de 71e minuut op 1-6 kwam. Vier minuten later kwam Joni Lukkien in het veld voor Marije Roelink. Sarah Rijzinga testte de keepster van Helpman nog even uit en kreeg later ook nog een corner mee die echter geen resultaat opleverde. In de 80e minuut kwam Johanna van de Steeg er nog in voor Judith Zuidersma. EKC kwam nu wel wat dichterbij een doelpunt maar het wilde niet gelukken. Helpman wist nog wel éénmaal de weg naar het doel te vinden in de 86e minuut: 1-7. Drie minuten later vond Janet Toonder Sarah Rijzinga maar zij zag haar inzet net naast gaan zodat 1-7 ook de geflatteerde eindstand werd. Zaterdag 26 oktober is in Kloosterburen het nog puntloze SIOS uit Sauwerd de tegenstander maar gezien het eerdere bekerresultaat tegen deze ploeg dient EKC wel op haar hoede te zijn.

    EKC – Helpman 1-7 (0-3). 26. Helpman 0-1; 28. Helpman 0-2; 38. Helpman 0-3; 50. Helpman 0-4; 51. Helpman 0-5; 61. Sarah Rijzinga 1-5 (pen.); 71. Helpman 1-6; 86. Helpman 1-7.
    Scheidsrechter: R. Scholtens (Kloosterburen).
    EKC: Emma Postma, Sarah Rijzinga, Marieke Wilpstra, Nicky Knol, Gretha Annema, Judith Zuidersma (80. Johanna van de Steeg), Wendy Reitsma, Desie Tjoelker, Rebecca Postma, Janet Toonder, Marije Roelink (75. Joni Lukkien).