• Het tweede elftal van EKC reisde zaterdag 4 juni af naar Bedum voor de competitiewedstrijd tegen SV Bedum 2. Thuis had EKC met 1-5 verloren dus men zag een moeilijke wedstrijd tegemoet. Dat bleek mee te vallen. Weliswaar werd er verloren maar het was een mooie en sportieve wedstrijd waarbij alle speelsters van EKC zich volledig inzetten. Het was Bedum dat na 5 minuten op 1-0 kwam toen een schot via het been van Floor Knook in het doel vloog: 1-0. Evenwel treurde EKC daar niet lang om want zes minuten later viel de gelijkmaker al. Marije Roelink kreeg de bak bij Chantal Hofman die voorzette. De inkomende Loes Korhorn joeg het leer tegen de touwen: 1-1. De gasten wilden nu meer en probeerden het met goed samenspel op te lossen. Evenwel bleef de thuisploeg ook gevaarlijk. In de 18e minuut werd EKC een strafschop onthouden toen Chantal Hofman binnen de beruchte lijnen werd neer gelegd. Aan de andere kant moest keepster Mila Bolt reddend optreden maar in de 22e minuut was ze kansloos op een overigens simpel doelpunt: 2-1. EKC probeerde wel wat terug te doen en was daar in de 26e minuut dichtbij. Liene de Windt vond Loes Korhorn die Chantal Hofman bediende. Hofman zag haar inzet helaas naast gaan. Twee minuten kwam Bedum door een boogbal wel op 3-1. EKC trachtte voor de rust nog de aansluiting te vinden maar moest in de 39e minuut middels een afstandsschot ook de 4-1 incasseren. Vlak voor de rust bracht Chantal Hofman tweemaal Liza Huizingh in stelling maar beide inzetten gingen over. Na de rust was het EKC dat al na een minuut toesloeg. Een schot van Amber Meijer werd door de keepster tot corner verwerkt. Deze werd genomen door Chantal Hofman waarna het Yaël Folkers met een omhaal lukte om de 4-2 te noteren. Er leek weer hoop voor EKC want even later raakte Amber Meijer ook nog de paal. Toch bleek Bedum beter in het afronden van haar kansen want uit een corner in de 50e minuut werd het alweer 5-2. Bedum kwam meer opzetten en in de 57e minuut vloog ook de 6-2 binnen voor de paarshemden. Toch liet EKC het er niet bij zitten en bleef de aanval zoeken. Nadat Loes Korhorn en Irene Bos over schoten was het in de 78e minuut opnieuw raak. Een corner van Loes Korhorn werd door Irene Bos raak geschoten: 6-3. EKC leek er hierna nog in te geloven maar werd niet meer beloond voor haar inspanningen. Ook Bedum kwam er niet meer door maar pakte met 6-3 wel de overwinning en de punten. EKC krijgt te gemakkelijk doelpunten tegen terwijl het zelf voorin moeite heeft om te scoren. Komende zaterdag wacht de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Omlandia uit Ten Boer, aanvang 12.00 uur sportpark Eenrum.

SV Bedum 2 – EKC 2 6-3 (4-1). 5. SV Bedum 1-0; 11. Loes Korhorn 1-1; 22. SV Bedum 2-1; 28. SV Bedum 3-1; 39. SV Bedum 4-1; 46. Yaël Folkers 4-2; 50. SV Bedum 5-2; 57. SV Bedum 6-2; 78. Irene Bos 6-3.
    Scheidsrechter: L.J. Gorree (Bedum)
    EKC 2: Floor Knook, Marlies Tammens, Mila Bolt, Ann Hazenberg, Birgit Bruinink, Inge Mulder, Chantal Hofman, Liza Huizingh, Manoek Zaagman, Yaël Folkers, Loes Korhorn, Liene de Windt, Sophie van Tilburg, Irene Bos, Amber Meijer, Marije Roelink.